Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Káros Elektromos Sugárzás Értékek Otthonunkban
  2013-01-20 09:14:13, vasárnap
 
   
  A cikk hosszú, de érdemes elolvasni, megfontolni, hiszen létezik védekezési lehetőség, árnyékolók, sólámpa stb.

Néhány egyszerű példa azzal kapcsolatosan, hogy egy átlagos lakásban milyen elektromos
sugárzás értékeket mérhetünk.
Elektromos sugárzások (egészen precízen: alacsonyfrenkvenciás elektromos változó tér)
megtalálható mindenhol, ahol feszültség alatt vannak berendezések (pl. TV, DVD lejátszó,
komputer), háztartási gép, kábel, elosztó, csatlakozó, állólámpa, elektromos óra, stb.) A
mértékegység voltméter.
Ne felejtsük, hogy az ajánlott érték 1 V/m alatt! 1 és 5 V/m közötti értéket "gyenge
anomáliának" tekintünk . 5 és 50 V/m között magas anomáliáról beszélünk, és erős
aggodalomnak van helye. Az 50 V/m feletti érték minden szempontból extrémnek minősül!
Célunk annak a biztosítása legyen, hogy hálószobánkban, gyermekeink szobájában valamint
az idős vagy beteg családtagjaink szobájában az 1 V/m körüli érték állandósuljon és
munkahelyünkön is feltétlenül 5 V/m alatt maradjon. Efölötti értékek esetében igen nagy
esélyünk van arra, hogy immunrendszerünk legyengül és megbetegszünk. Hiába szedünk
bármilyen gyógyszert - eredményt nem tudunk elérni, hiszen az csupán tüneti kezelés lesz.
Az baj okát kell megszüntetnünk - és akkor sikerrel vehetjük fel a harcot a probléma ellen.
Első példánk egy egyszerű hálózati elosztó. A mérőműszer 157 V/m-t jelez, ami harmincegyszerese a még tolerálható (5 V/m) értéknek! Tipikus, amikor egy ilyen elosztó az íróasztalunk alatt van elhelyezve. Feltétlenül vigyük legalább egy méterrel arrébb!
Egy speciális anyagot teszünk a hálózati elosztóra és láthatjuk, hogy az előbbi nagyon magas (157 V/m)érték lecsökken a még elfogadható 5 V/m alá! Én magam egy ilyen anyagból készült "pajzsot" helyezek az ágyam alá (nem összekeverendő a korábban említett "lepedővel").
Apple laptop komputerem ilyen magas értéket produkál. Bármilyen kényelmesnek is tűnik, soha ne
tegyük laptopunkat az ölünkbe hosszabb időtartamra (pl. esti, ágyban történő internetezéshez)!
Hölgyek! Ha folytonosan gyulladásos nőgyógyászati problémáik vannak és szokásuk, hogy gyakran az ölükben van a laptopjuk - a gyógyuláshoz vezető első lépéseként szakítsák meg ezt a rossz szokásukat! (Férfiaknak is hasonló tanácsokat adnék természetesen).
Az Apple laptop komputerem hálózati csatlakozója brutálisan magas, 949 V/mértéket produkál. Ne felejtsük, hogy 50 V/m felett "extrém" szituációval van dolgunk! Tragikus következményei lehetnek, ha hosszabb időn keresztül ilyen magas értéknek tesszük ki testünket.
A nyomtató hálózati adaptere, a leolvasott érték 681 V/m, "brutális" kategória is lehet.
Egy Sony VAIO laptop komputer hálózati adapterénél egyszerűen "kiakadt" (elérte a mérési határt) a mérőműszer. Ez nem kevesebb, mint 2000 V/m értéket jelent, ami pontosan négyszázszorosa a még tolerált 5 V/m-nak!
Ugyanazon Sony Vaio laptopnál, a komputertől a hálózati adapterhez tartó vezeték nagyon magas
értéket mutat.
Ha letakarjuk ugyanezt a vezeték részt, mindössze 4 V/m értéket látunk, ami bizonyítja, hogy a "pajzs" becenévre hallgató fehér színű anyag hatásosan megvéd bennünket a károsan magas elektromos sugárzástól.
A Sony Vaio laptop. Még belegondolni isrossz, hogy mi történhet, ha valaki rendszeresen az
ölében tartja ezt a gépet! (Csak megjegyzem, hogy a SONY-nál kevésbé ismert márkájú laptopok esetében még rosszabb értékeket mértünk. Többségüknél "kiakadt" a mérőműszer.)
Házi HiFi berendezések itt a normál érték 35-szeresét mutatják.
Felettébb tipikus és csaknem minden háztartásban előfordul valamilyen formában: egy egyszerű állólámpa vezetéke a megengedett érték húszszorosával sugároz!
Ez pedig magának az állólámpának a teste, a tolerált érték nyolcvanszorosa! Képzeljük el, amint esténként, a napi munkától fáradtan lekuporodunk kedvenc fotelünkbe és állólámpánk fényénél (attól gyakorlatilag néhány centiméterre) olvasgatunk 1-2 órát. Ha tele vagyunk gyulladással, fejünk gyakran fáj, stb. akkor ez az első kijavítanivaló az otthonunkban.
Javaslom, hogy holnap az irodájában nézzen be az íróasztala alá! Ha a kábelek,hosszabbítók, csatlakozók, adapterek egy méternél közelebb vannak a testéhez (általában lábához), feltétlenül
tegyen lépéseket a helyzet megváltoztatására!
A teljesség igénye nélkül:
 A hálószobában ne legyen TV, elektromos takaró, elektromos ébresztőóra, stb!
 Az olvasólámpák lehetőleg nemvezető anyagból legyenek (a fémtestű lámpák sugároznak, mint egy antenna)! A lámpák árnyékolt vezetékkel legyenek ellátva!
 Sokan nem is gondolnak rá, hogy (főleg lakótelepi lakásoknál) hiába követünk el mindent, ha a szomszéd TV készüléke (vagy HiFi tornya, stb.) éppen az ágyunk végénél van, a fejünktől fél méterre, a fal túloldalán! Ha nem tudunk aludni és nincs mód a szoba átrendezésére, legalább fordítsuk meg a fej-láb pozíciónkat!
 Ha lehetséges, a hálószobában kapcsoljuk ki éjszakára az összes elektromos készüléket - sőt, magában a fali vezetékekben se legyen áram! Ez egy speciális kapcsolóval megoldható. Testünknek megfelelő körülményekre van szüksége a pihenéshez és például az éjszakai méregtelenítéshez. Ha ezeket a körülményeket nem teremtjük meg, akkor csak idő kérdése, hogy
egészségünkkel problémák legyenek.


Forrás: internet
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Címkék: immunrendszerünk, négyszázszorosa, nyolcvanszorosa, internetezéshez, egészségünkkel, következményei, kijavítanivaló, családtagjaink, megszüntetnünk, hálószobánkban, összekeverendő, húszszorosával, munkahelyünkön, állandósuljon, körülményeket, gyakorlatilag, megbetegszünk, természetesen, nőgyógyászati, körülményekre, kapcsolatosan, átrendezésére, berendezések, mértékegység, hosszabbítók, íróasztalunk, hálószobában, szituációval, gyógyuláshoz, vezetékekben, otthonunkban, olvasólámpák, aggodalomnak, csatlakozója, kényelmesnek, többségüknél, cikk hosszú, átlagos lakásban, ajánlott érték, biztosítása legyen, idős vagy, csupán tüneti, probléma ellen, egyszerű hálózati, ilyen elosztó, íróasztalunk alatt, méterrel arrébb, speciális anyagot, hálózati elosztóra, előbbi nagyon, ilyen anyagból, korábban említett, Káros Elektromos Sugárzás Értékek Otthonunkban, Sony VAIO, Ugyanazon Sony Vaio, Sony Vaio, Házi HiFi,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Vannak arcok  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  A fák lelke  Az idő elsodorja létezésünk  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vannak arcok  A boldogság ült a világvégén  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Alvó cica  Búzaszentelés  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Életművészet  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Két ember becsülete  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  A fák lelke  Vannak arcok  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  A végzet az  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Jó éjt  Az udvariasság alapja: önismer...  Ahogy emelkedik a rezgés...  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Paul David Tripp Április 23  Sokkal bölcsebb a természet,  Rögtön puha Mézes Krémes  Föld napja április 22  Búzaszentelés  A boldogság ült a világvégén  Szent György napi hiedelmek, s...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Maradék idő  Beney Zsuzsa - Sirató  Életművészet  Facebookon kaptam  A végzet az  Bella István: Zsoltár  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Beney Zsuzsa  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Mosolyogtál már ma?  Minden szülő a lényével nevel.  Életművészet  képre írva  Jó éjt  György napra  Szent György nap  Pillangó  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
cikk hosszú, átlagos lakásban, ajánlott érték, biztosítása legyen, idős vagy, csupán tüneti, probléma ellen, egyszerű hálózati, ilyen elosztó, íróasztalunk alatt, méterrel arrébb, speciális anyagot, hálózati elosztóra, előbbi nagyon, ilyen anyagból, korábban említett, ölünkbe hosszabb, gyógyuláshoz vezető, rossz szokásukat, nyomtató hálózati, leolvasott érték, mérési határt, hálózati adapterhez, vezeték részt, károsan magas, normál érték, egyszerű állólámpa, megengedett érték, tolerált érték, napi munkától, első kijavítanivaló, irodájában nézzen, méternél közelebb, helyzet megváltoztatására, teljesség igénye, olvasólámpák lehetőleg, fémtestű lámpák, lámpák árnyékolt, ágyunk végénél, szoba átrendezésére, fej-láb pozíciónkat, hálószobában kapcsoljuk, összes elektromos, fali vezetékekben, speciális kapcsolóval, éjszakai méregtelenítéshez, immunrendszerünk, négyszázszorosa, nyolcvanszorosa, internetezéshez, egészségünkkel, következményei, kijavítanivaló, családtagjaink, megszüntetnünk, hálószobánkban, összekeverendő, húszszorosával, munkahelyünkön, állandósuljon, körülményeket, gyakorlatilag, megbetegszünk, természetesen, nőgyógyászati, körülményekre, kapcsolatosan, átrendezésére, berendezések, mértékegység, hosszabbítók, íróasztalunk, hálószobában, szituációval, gyógyuláshoz, vezetékekben, otthonunkban, olvasólámpák, aggodalomnak, csatlakozója, kényelmesnek, többségüknél, belegondolni, rendszeresen, állólámpának, centiméterre, háztartásban, lekuporodunk, gyulladással, megtalálható, biztosítása, szempontból, kapcsolóval, anomáliának, anomáliáról, gyermekeink, ébresztőóra, folytonosan, megfontolni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5809
  • e Hét: 30700
  • e Hónap: 62186
  • e Év: 266887
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.